اختلالات غدد جنسی A

دیابت در مردان، علایم و راههای پیشگیری از آن

علائم دیابت در مردان را باید جدی گرفت. دیابت بیماری است که در طی آن بدن شما نمی‌تواند انسولین کافی تولید کند، نمی‌تواند از انسولین استفاده کند، و یا اینکه ترکیبی از آن باشد. در بیماری دیابت میزان قند خون بالا می‌رود. این بیماری در صورتی که درمان نشود، می‌تواند عوارضی را ایجاد کند.

عوارض این بیماری، جدی است. دیابت ریسک بیماری قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد و مشکلاتی را در چشم، کلیه، و بیماری پوست ایجاد می‌کند. دیابت می‌تواند سبب اختلال نعوظ (ED) و سایر مشکلات ارولوژیکی در مردان شود.

اما، بسیاری از این عوارض، از طریق آگاهی و توجه به سلامتی، قابل پیشگیری یا درمان هستند.

علائم دیابت

علائم دیابت در مردان اغلب قابل شناسایی نیست، زیرا ممکن است زیاد جدی در نظر گرفته نشود. برخی از متعادل‌ترین علائم اولیه دیابت، شامل موارد زیر می‌باشد:

  • تکرر ادرار
  • خستگی غیرعادی
  • تاری دید
  • کاهش وزن، حتی بدون رژیم غذایی
  • گزگز یا بی‌حسی در دست‌ها و پاها

اگر دیبات بدون درمان بماند، ممکن است عوارضی رخ دهد. این عوارض می‌تواند شامل مشکلاتی در موارد زیر باشد:

  • پوست
  • چشم‌ها
  • کلیه
  • اعصاب، شامل آسیب عصبی

مراقب عفونت‌های باکتریایی در پلک (گل مژه)، فولیکول مو (فولیکولیت)، یا ناخن‌های دست و پا باشید. تمام این‌ها ممکن است علامتی مبنی بر تجربه عوارض دیابت باشد.

علائم دیابت در مردان

دیابت می‌تواند سبب علائمی در مردان شود که با سلامت جنسی مرتبط است.

اختلال نعوظ (ED)

اختلال نعوظ عبارت است از ناتوانی در ایجاد و یا حفظ نعوظ.

این اختلال می‌تواند دلیل بر بسیاری از بیماری‌ها باشد، شامل فشار خون بالا، بیماری کلیه، و بیماری‌های سیستم گردش خون و یا سیستم عصبی. اختلال نعوظ می‌تواند با استرس، سیگار کشیدن، یا دارو ایجاد گردد. درباره علل اختلال نعوظ بیشتر بدانید.

مردان مبتلا به دیابت در ریسک بیشتری از اختلال نعوظ قرار دارند. طبق تحلیل اخیر که برگرفته از ۱۴۵ مطالعه است، بیش از ۵۰% از مردان مبتلا به دیابت دارای ناتوانی نعوظ هستند.

اگر دچار اختلال نعوظ شدید، بدانید که دیابت یکی از علل آن است.

آسیب به سیستم عصبی خودمختار (ANS)

دیابت می‌تواند به سیستم عصبی خودمختار آسیب وارد کرده و سبب مشکلات جنسی شود. سیستم عصبی خودمختار، گشادی و انقباض رگ‌های خونی بدن را کنترل می‌کند. اگر رگ‌ها و اعصاب خونی در آلت تناسلی مردان آسیب ببیند، می‌تواند سبب اختلال نعوظ گردد. رگ‌های خونی می‌توانند بوسیله دیابت آسیب ببینند و جریان خون را به داخل آلت مردانه، محدود سازند. این یک علت متداول دیگر اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت است.

 

برگشت انزال

مردان مبتلا به دیابت می‌توانند دچار برگشت انزال نیز بشوند. در برگشت انزال، مقداری مایع منی وارد مثانه می‌شود. علائم آن می‌تواند شامل کاهش چشم‌گیر میزان مایع منی خروجی در طی هر بار انزال باشد.

مشکلات ارولوژیکی

مشکلات ارولوژیکی می‌تواند در مردان مبتلا به دیابت، بدلیل آسیب عصب دیابتی رخ دهد. این‌ها شامل مثانه بیش‌فعال، ناتوانی در کنترل ادرار، و عفونت مجاری ادراری (UTIs) باشد. با مراجعه به متخصص اورولوژی می توانید مشکلات خود را در میان بگذارید.

کمک گرفتن

مشورت مستقیم با پزشک در مورد اختلال نعوظ و سایر عوارض جنسی یا ارولوژیکی، ضروری است. تست‌های خونی ساده می‌توانند دیابت را تشخیص دهند. بررسی علل اختلال نعوظ می‌تواند به کشف سایر مشکلات تشخیص داده نشده کمک کند.

ریسک فاکتورهای دیابت در مردان

بسیاری از فاکتورها می‌توانند ریسک ابتلا به دیابت و عوارض آن را افزایش دهند، این فاکتورها عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • وزن بالا داشتن.
  • دوری از فعالیت فیزیکی
  • داشتن فشار خون بالا یا کلسترول بالا
  • سن بالای ۴۵ سال
  • برخی نژادهای خاص، شامل آفریقایی-آمریکایی، اسپانیایی، آمریکایی بومی، آسیایی-آمریکایی، و اهل جزایر اقیانوس آرام

پیشگیری از علائم دیابت در مردان

ترک یا کاهش مصرف سیگار، ورزش مدام، و حفظ وزن مناسب، روش‌های اثربخشی برای پیشگیری از دیابت هستند. راه‌های بیشتر را برای پیشگیری از دیابت بیابید.

درمان دیابت در مردان

تحت کنترل نگه داشتن میزان گلوکز خون می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های ارولوژیکی و سایر مشکلات مرتبط با دیابت کمک کند. اگر دچار مشکلات مرتبط با دیابت شدید، داروهایی وجود دارند که می‌توانند در درمان آن‌ها کمک کنند.

داروها

داروهای مربوط به اختلال نعوظ، نظیر تادالافیل (سیالیس)، وردنافیل (لویترا)، و سیلدنفیل (ویاگرا) ممکن است به کنترل بیماری شما کمک کند. داروهای حاوی پروستاگلاندین‌ها که دارای ترکیبات مشابه هورمون هستند، می‌توانند در آلت تناسلی تزریق شوند تا اختلال نعوظ شما را درمان کنند. پزشک فوق تخصص غدد شما ممکن است شما را برای درمان اثرات تستسترون پایین، به ارولوژیست یا اندوکاردیولوژیست ارجاع دهد. تستوسترون پایین، عمدتا بدلیل دیابت در مردان رخ می‌دهد. تستوسترون پایین می‌تواند سبب شود که به سکس علاقه‌ای نداشته باشید، حجم کلی بدن شما کاهش یاید، و احساس افسردگی نمایید. صحبت کردن با پزشک در مورد این علائم می‌تواند به شما این امکان را بدهد تا درمان‌هایی نظیر تزریق تستوسترون و ژل‌ها را برای درمان تستوسترون پایین دریافت نمایید.

تمام داروها و مکمل‌ها را با پزشک خود در میان بگذارید تا از هر گونه تداخل دارویی مضری دوری کنید. درمان ذهن شما می‌تواند از مشکلاتی که سایر اعضای بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، جلوگیری کند.

تغییرات سبک زندگی

در صورتی که مبتل به دیابت باشید، برخی سبک‌های زندگی خاص می‌توانند تا حد زیادی رفاه روانی شما را فراهم سازند. متعادل‌سازی وعده‌های غذایی می‌تواند سلامت بدن شما را بهبود داده و علائم آغاز ابتلا به دیابت را به تاخیر بیاندازد. سعی کنید ترکیب یکنواختی از موارد زیر داشته باشید:

  • نشاسته
  • میوه و سبزیجات
  • چربی
  • پروتئین

باید از مصرف قند اضافی، بخصوص در نوشیدنی‌های گازدار نظیر نوشابه و در آب‌نبات‌ها خودداری کنید. برنامه ورزش مرتبی داشته باشید و قند خون خود را در برنامه ورزشی خود کنترل کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از مزایای ورزش، بدون احساس خستگی، گیجی، یا اضطراب بهره‌مند شوید.

کی به پزشک غدد مراجعه کنیم

فعال بودن، بسیار مهم است. اگر نمی‌دانید که بار آخر کی قند خون خود را چک کرده‌اید، و بخصوص اینکه اگر دچار اختلال نعوظ یا سایر عوارش دیابت شده‌اید، قند خون خود را تست کنید. دیابت و وارض آن، نظیر بیماری قلبی می‌تواند به مشکلات عاطفی نظیر اضطراب یا افسردگی منجر شود. این امر می‌تواند اختلال نعوظ و سایر جنبه‌های سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر احساس ناامیدی، ناراحتی، اضطراب، یا نگرانی دارید، با متخصص غدد خود صحبت کنید.

نکته اصلی

طبق گفته مراکز کنترل یا پیشگیری از بیماری (CDC)، مردان کمی بیشتر از زنان به دیابت مبتلا می‌شوند. دیابت یکی از مشکلات روزافزون برای تمامی افراد، بخصوص در کودکان است. افزایش چاقی ممکن است دلیل اصلی آن باشد.

اگر دارای قند خون بالا باشید و در معرض ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز باشید، ممکن است قادر باشید تا از آن پیشگیری کنید. شما می‌توانید به خوبی با دیابت زندگی کنید. ممکن است با رفتارهای سالم و داروهای مناسب قادر باشید تا عوارض دیابت را کنترل کنید و یا از آن پیشگیری نمایید.

دکتر زهرا مظلوم خراسانی

متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم

دارای بورد فوق تخصصی
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد

از جمله خدمات پزشکی ارائه شده در مطب  عبارتند از: تشخیص و درمان بیماری های متابولیک، تیروئید، آدرنال، اختلالات غدد جنسی، متابولیک استخوان، هیپوفیز و مشاور تغییر جنسیت

آدرس مطب: مشهد- بلوار معلم – بین معلم 8و 10- برج آبشار-واحد705

تماس:05136017449

پاسخگویی: روزهای زوج – ساعات 16 الی 19

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا